logo

Over ons

Frisia Invest BV is in 1993 door Ger Paques opgericht en het bedrijf heeft zich in de eerste jaren vooral gericht op de recreatieve vastgoedsector. De mede-ontwikkeling van Ameland State (Ameland) en het uitponden van een groot aantal recreatiewoningen op vakantieparken  Het Vennenbos (Noord-Brabant) en De Lommerbergen (Limburg, beide destijds geŽxploiteerd door Center Parcs), zijn de belangrijkste activiteiten in de beginjaren.

Bedrijfsonroerend goed en winkels

Vanaf 1995 zijn diverse kantoor-, bedrijfs- en winkelpanden ontwikkeld, waaronder in Sneek: Martinistate aan het Martiniplein, het kantoor van de Friesland Bank, het regiokantoor van GGZ Friesland en een aantal bedrijfs- en kantoorpanden op en rond bedrijventerrein De Hemmen.

Tussen 2000 en 2007 realiseerde Frisia Invest in Noord-Nederland een groot aantal winkelpanden en woningen, welke deels als beleggingsobject zijn aangehouden.

Recreatiewoningen

Vanaf 2007, toen dochter Audrey Paques in het bedrijf stapte, is Buitenplaats De Marke van Ruinen (Drenthe) ontwikkeld. Na de aan- en verkoop van een aantal woningen op park Duynvallei Schoorl (Noord-Holland) en Alpine Resort Kaprun (Oostenrijk) is Waterpark Terherne (Friesland) ontwikkeld. Tevens hebben we nog een aantal appartementen op West Terschelling te koop.
Vanaf zomer 2013 is ook zoon Johan Paques tot de onderneming toegetreden.

Toekomst

Vanwege de vergrijzing in Nederland en de daarbij behorende woonvraagstukken, zijn wij enige tijd geleden begonnen met de ontwikkeling van luxe koop- en huurappartementen in het hogere, geliberaliseerde huursegment. Indien zich in de recreatieve-, bedrijfsonroerend goed- en/of woningmarkt interessante projecten aandienen, dan zullen wij deze na kritische beoordeling mogelijk ontwikkelen of herontwikkelen.