Online ondernemen vanwege Corona, misschien niet eens zo gek?!

Online ondernemen vanwege Corona, misschien niet eens zo gek?!

Veel bedrijven zijn in een stroomversnelling enorm veranderd. Noodgedwongen moesten ze door de Corona crisis hun producten en diensten online verkopen. En ondernemers die eerst veel met groepen werkten, zetten dit nu om naar online hulp.

Natuurlijk is dit even schakelen. We missen de romantiek van een volle winkelstraat. En ondernemers waren gewend om een winkelpand te hebben. Maar de laatste jaren was dit al anders en worden ondernemers gedwongen om op een andere manier te ondernemen. Maar nu het zo is, komen er veel ondernemers achter dat het nog niet eens zo gek is. In de meeste gevallen bespaar je veel tijd en geld.

Zo ben ik heel enthousiast over een schoenenzaak die iedere dag een hele collectie schoenen op Instagram zet. Je moet er snel bij zijn, want ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. De omzet van de schoenenzaak is veel hoger dan normaal en hij hoeft niet steeds aanwezig te zijn in de winkel. Zou hij z’n pand verkopen (of de huur opzeggen) en zijn bedrijf online doorzetten, bespaart hij heel veel kosten. En krijgt veel meer vrijheid. Ook voor de klant is het heel gemakkelijk. Is de maat niet goed? Dan stuur je de schoenen gewoon weer terug. Je hoeft de deur niet uit. En dat is voor heel veel mensen prettig. Het bespaart veel tijd.

Er zit natuurlijk ook een nadeel aan het verdwijnen van winkels en bedrijven uit een stad. Niets is zo ongezellig als leegstaande panden. Op het moment van schrijven ben ik bezig met een aantal winkelpanden om te bouwen tot zorglocatie. Op die manier krijgen de panden weer een mooie bestemming. Senioren krijgen een hele mooie plek in het centrum van de stad. Krijgen de zorg die ze nodig hebben. En de ongezellige leegstaande panden zijn binnenkort verdwenen.

Ben jij een innovatieve ondernemer en zit je eraan te denken om je pand te verkopen? Stuur me even een mailtje naar info@frisiainvest.nl, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.