Wil ik mijn geld in de stenen investeren? Of in het bedrijf?

Wil ik mijn geld in de stenen investeren? Of in het bedrijf?

De meeste ondernemers houden van hun werk en van hun bedrijf. Toch zijn steeds meer ondernemers zich er bewust van dat ze werken om te leven. En niet andersom. Het is dan ook lang niet zo vanzelfsprekend om tot aan je pensioen of daarna je bedrijf nog te runnen. Je kunt het natuurlijk ook vroegtijdig verkopen en genieten van je pensioenjaren.

Wat ik merk is dat ondernemers niet altijd het pand over willen nemen, als ze een bedrijf overnemen. Dit kan te maken hebben met de digitalisering, waardoor het niet altijd meer nodig is om het pand over te nemen. Soms is een kleiner pand of een opslag voldoende om het bedrijf door te zetten. Voor andere ondernemers kan het zo zijn, dat ze het geld liever besteden aan de ontwikkeling van hun bedrijf i.p.v. in de stenen hebben zitten.

Maar wat als je het geld nodig hebt voor de ontwikkeling van je plan en het pand ook niet kan missen? Dan probeer je een financiering te krijgen bij de bank, maar dit lukt niet altijd. Samen met een ondernemer bedacht ik een oplossing voor dit probleem. De ondernemer verkocht zijn pand aan mij en huurde het vervolgens weer. Op die manier kreeg hij een geldinjectie en kon z’n plannen uitvoeren in het pand wat daarvoor geschikt was. Het creatieve denken van de ondernemer brengt hem uiteindelijk verder. En dat is mooi om te zien.

Loop je er tegenaan dat mensen afhaken op je locatie, maar je bedrijf wel heel waardevol vinden? Of wil je jouw eigen pand verkopen en huren?

Stuur me dan een privé bericht of een mailtje naar info@frisiainvest.nl.