Zou jij op je oude dag bij je kinderen in willen wonen?

Zou jij op je oude dag bij je kinderen in willen wonen?

Het is vanzelfsprekend om te denken dat met name de kinderen het niet zien zitten om ouders in huis te nemen. Zij zitten vaak nog in hun werkende drukke leven, waardoor mantelzorg lastig te combineren is. Maar de meeste senioren staan ook niet te springen om bij de kinderen in te gaan wonen. Het liefst blijven ze zo lang mogelijk in een eigen woning. Zelfstandig en lekker rustig!

Maar soms wordt een woning te groot of hebben ze meer zorg nodig. Het merendeel van de 55-plussers geeft dan de voorkeur aan een seniorenwoning, maar die zijn schaars. Dit komt door het toenemende aantal senioren.

Gelukkig hebben we de afgelopen jaren gemeentehuizen tot mooie zorglocaties omgebouwd. Een eigen appartement (huur), maar toch de zorg die ze nodig hebben. Ik sprak laatst een man die zich als een vis in het water voelde op z’n nieuwe plek. Terwijl het eerst toch een grote stap voor hem was om te verhuizen. “Ken ik de mensen wel die ook een appartement gaan huren? Ga ik me er thuis voelen?”. Gelukkig wel!

Maar wist je dat steeds meer vriendengroepen boven de 55 jaar samen een huis willen bouwen voor de toekomst? Dan weet je zeker dat je je buren goed kent. Ze krijgen dan de zorg die ze nodig hebben, zonder hun kinderen daarvoor te vragen. Nog helemaal niet zo’n gek idee.

Heb jij een mooie locatie en denk je eraan om het te verkopen? Ik bespreek graag met je de mogelijkheden. Stuur me even een mailtje naar info@frisiainvest.nl